Masterclasses

Speciaal voor leden van de Community Interventiekunde organiseren we vier keer per jaar een Masterclass.

Enkele thema’s van de masterclasses:

Het patroon als vriend en vijand.

Lessen uit de moderne partnerrelatiekunde voor interacties binnen organisaties

Elk organisatie-veranderproces is vooral een collectief leerproces… ​

Maar hoe doe je dat? En wat leren we van recent onderzoek?”
Hierover gaan we in gesprek met Wim Gijselaers.

Taalkracht en Het raadsel van goed en kwaad in organisaties

In deze masterclass gaan we met Prof. Dr. Christien Brinkgreve in gesprek over Taalkracht, hoe woorden onze werkelijkheid maken en breken, en de pogingen taal te ontwikkelen die meer recht doet aan onze ervaringen. Ook gaan we interventiekundig in op ‘Goed en kwaad’. Christien is een gerenommeerd sociologe die vele boeken op haar naam heeft staan.

Angst, de krachtigste impuls in het menselijk bestaan. Ten positieve – angst kan ons tot grootse daden bewegen, maar ook ten negatieve – angst kan ons verlammen

Tijdens deze Masterclass gaan we aan de slag rondom het thema ‘Angst’ met Daan Heerma van Voss. Angst is een van de oerkrachten waar we bij ontwikkeling van individuen, teams en organisaties mee van doen hebben. Voor elke interventiekundige een wezenlijk object van aandacht. Over de achtergronden van deze primaire emotie gaan we met Daan die zich als schrijver en journalist verdiepte in dit thema en er een boek over schreef en met elkaar in gesprek.

Veranderen en vernieuwen in de praktijk

Tijdens deze Masterclass gaan we met Dr. Anouk Schroeijers, Rene Breman BSc en Bernardo Eenkhoorn MSc aan de slag met meerdere facetten van thema’s die in de opleiding aan de orde komen kregen zij te maken in de praktijk. In deze masterclass vertellen zij hun open verhaal en delen ze inzichten die ze al worstelend in de praktijk hebben opgedaan.

Van kleine doorbraak naar grootschalige vernieuwing

Dr. Suzanne Verdonschot, verbonden aan Kessels&Smit, promoveerde op de wijze waarop je praktijkgericht onderzoek kunt inzetten als vorm van organisatievernieuwing. Daarmee is het laten ontwaken en voeden van nieuwsgierigheid een sleutelwoord in haar aanpak. Hier publiceert ze met regelmaat over.

Waarderend veranderen

Tijdens deze Masterclass gaan we in gesprek met Dr. Saskia Tjepkema. Organisatie- en teamontwikkeling zijn natuurlijke onderdelen geworden van het werk van leidinggevenden. De Appreciative Inquiry, die ook in de opleiding aan de orde kwam, is een onderzoekende manier van veranderen die de laatste jaren steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt. Saskia is een naam in Nederland op het gebied van de waarderende methode en schreef er meerdere boeken over.

De kracht van confrontatie

Tijdens deze Masterclass gaan we in gesprek met Prof. Dr. Jan van de Vuijst. Waar mensen samenwerken zijn confrontaties, waar organisaties veranderen is weerstand. We weten al eeuwen dat je confrontaties het beste maar kunt aangaan, en weerstand het beste maar serieus kunt nemen. En dat is lastig! Jan schreef een zeer toepasbaar boek voor professionele leidinggevenden en adviseurs onder de titel van de workshop

Alleen oud-deelnemers van de leergang kunnen lid worden van de Community Interventiekunde en deelnemen aan de Masterclasses.