Publicaties

De afgelopen jaren hebben wij meerdere publicaties uitgebracht op het gebied van Interventiekunde, organisatie-ontwikkeling, leiderschap en taal van de onderstromen. Onderstaand vindt u een overzicht.

 

Artikelen

Boeken

De kunst van leiderschap in tijden van verandering

In de ‘Kunst van Leiderschap’ gebruikt Eric Koenen meer dan tachtig kunstwerken uit de kunstgeschiedenis om de belangrijkste leiderschaps-dilemma’s aan het begin van de 21e eeuw te beschrijven. Het boek werd verkozen door de Belgische boekverkopers en aangeboden aan Europees president van Rompuy.

Bestel hier

De Atomiumorganisatie

In ‘De Atomiumorganisatie’  (2011) beschrijft Eric Koenen op basis van vele inzichten uit de filosofie, de kunst, de muziek en de management-wetenschappen een vernieuwende vorm van organiseren en samenwerken. Het boek over dualiteiten en dilemma’s ontving uitsluitend lovende recensies in de vakbladen.

Bestel hier

De winst van het verschil

In de ‘Winst van Verschil’ beschrijft Eric Koenen samen met prof. Dr. Christien Brinkgreve waarom en hoe organisaties mannelijke- en vrouwelijke waarden beter kunnen benutten. Het boek werd verkozen door het charter Talent naar de Top en genomineerd als managementboek van het jaar 2010.

Bestel hier

Weten vraagt meer dan meten

Of je nu patiënt bent of hulpverlener, werknemer of leidinggevende, of je nu schoolgaande kinderen hebt of kind van bejaarde ouders bent — de lezer komt te weten in welke systemen van denken en handelen wij leven, vaak ongemerkt en deels ongewild.

Bestel hier

Taalkracht

Woorden scheppen werkelijkheid. Onze taal is ons denken en ons handelen. Maar maken we ons eigenlijk druk om de woorden die we gebruiken? In ‘Taalkracht’ presenteert een rijk palet van schrijvers betekenisvolle taalverschuivingen. ‘Taalkracht’ waarschuwt en enthousiasmeert, roept op en geeft duiding. Een boek voor iedereen die beter wil begrijpen hoe woorden onze werkelijkheid maken en breken.

Bestel hier

Samen Slim

Organisaties zoeken naarstig naar nieuwe vormen van leiderschap en teamvorming om snel en adequaat te kunnen anticiperen op de duizelingwekkende snelheid van de ontwikkelingen. Individuele slimheid volstaat niet langer. De sporen die we gewend zijn te bereizen lopen dood. Onze tijd vraagt om een andere collectieve intelligentie, zorgvuldig geregisseerd vanuit een diversiteit van denkers en doeners op vele niveaus. In Samen slim brengt Koenen inzichten uit veel disciplines samen en laat hij zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren.

Bestel hier